Get Adobe Flash player

Izelítő fotóinkból

Tövisszuró gébics Nyugdíjas dolgozók búcsúztatása a 35-ös üzemben Falrészlet a kápolnában Fekete harkály Katonai öltözék Ökörszem berva_8_1 Jégmadár megh.Korózs József 2. feleség Nagy Anna 1855.07.21-1941.08.02(87é)Feln.251 Felnémeti tsz-ben 1960-as évek

Ara RauchKedves Olvasóink!

Ezt a rovatot Ara Rauch Felnémeten élő írónő együttműködésével hoztuk létre.

Ara Rauch 1985 óta él Felnémeten. Az írás mellett lelki segélynyújtással, álomfejtéssel, sorstanácsadással is foglalkozik. Már több könyve is megjelent.
Az oldalon lévő álomfejtéseket az olvasóink kérésére az írónő készítette.

Sajnos a továbbiakban újabb kérdésekre válaszolni az írónő egyéb elfoglaltsága miatt nem tudunk, de jó hírünk, hogy az írónő ingyenes, online álomfejtő tanfolyamot indít, melyről további részleteket ITT lehet olvasni.Vica 12. 05. 27.

Az éjjel volt egy rémálmom.
A városban volt egy verekedés ahol a barátnőm is ott volt, amit elöntött a víz hírtelen és mire a víz már eltűnt, addigra a barátnőmnek mind a két keze tőből le volt vágva, de egyből volt helyette másik is a helyén visszavarva, amit nem tudott normális kézként használni. Én kétségbe estem és sírtam, hogy mi lesz a gyerekeivel meg az életükkel, így hogy nem tud dolgozni és nem tudja használni a kezeit.
Az unokatestvéremnek ugyanakkor a bal lába volt levágva.

Ara

Az életedben jelen van a harc, a küzdelem és a bántás, megbántódás, amit sokszor áldozatként élsz meg, ezt mutatja a verekedés az álom elején. Ez hatalmas érzelmeket kelt benned, erre a mindent elöntő víz utal.

Az egész világunk minket tükröz. Ezért a barátnő levágott keze és az unokatestvér levágott lába, bár vonatkozhatna esetleg rájuk is, mégis elsősorban a te cselekvőképtelenségedet (levágott kéz) és mozgásképtelenségedet (levágott láb) jelenti. Nem érzed úgy mostanában, hogy nem teheted azt, amit szeretnél? Nem érzed kiszolgáltatottnak, tanácstalannak vagy áldozatnak magad?  Mindezek miatt kétségbeesettnek, aggódónak? Nem úgy érzed, hogy nagyon nehéz helyzetben vagy, és nem találod a kiutat?

A helyzeted akkor fog megjavulni, ha valósan elkezded a „saját kezedet használni”, vagyis teszel magadért. Ha nem hiszed azt, hogy a körülmények, amikben élsz, téged cselekvőképtelenné tehetnek. Az életedet egyvalaki fogja egyenesbe hozni: te magad, a saját tetteiddel, a saját aktív teremtőerőddel, amit meg kell előznie egy saját elhatározásnak: felelősséget vállalok az életemért, amelynek én vagyok az irányítója, a teremtője és a megvalósítója.

********

Mennyasszony 12.05.22

Szia!

A múlt éjszaka különös álmom volt azt álmodtam hogy menyasszony vagyok és az esküvőmön állok egy vad idegen pasival akihez nem akarok férjhez menni.
Nagyon érdekes volt léci fejtsd meg az álmom

Ara

Milyen érdekes, hogy az utóbbi időben sok menyasszonyos álom futott be. De hiába, hogy a központi figura a menyasszony, mégis teljesen mások a körülmények és a hozzá fűződő érzések, ezért mindegyik mást jelent.

Mindenkinek, akár férfi, akár női testbe született, van férfi és női oldala. Az életünk folyamán hol az egyik, hol a másik oldal jellemző tulajdonságai dominálnak. Amikor határozottan cselekszünk, kiharcolunk valamit, megvédjük magunkat vagy a szeretteinket, vagy logikusan gondolkodunk, akkor a férfi oldalunk uralkodik. Amikor elfogadunk valakit vagy valamit, amikor intuitívek vagyunk, hallgatunk a megérzéseinkre, amikor átlátjuk az összefüggéseket, akkor a női oldalunk kerül előtérbe.

 Itt a vadidegen pasi a te férfi oldaladat jelképezi. Itt az ideje, hogy megismerd és elfogadd, mert az álomban az esküvőtökön álltok, tehát már nemigen halogathatod ezt. Igen ám, de te egyrészt nem ismered (vadidegen számodra) másrészt nem akarsz hozzá férjhez menni, vagyis nem akarod elfogadni. Pedig jobban tennéd, mert nélküle nő sem lehetsz igazán. Csak akkor tudjuk a saját nemünk tulajdonságait teljességében kibontakoztatni, ha a másik nem jellegzetességeit nem utasítjuk el. Lehetségesnek tartom, hogy van most egy olyan helyzet az életedben, amiben tettrekészségre, határozottságra, magabiztosságra – vagyis férfias jellemzőkre van szükséged. Tedd meg, amit tenned kell.

********

Menyasszony 12. 05. 11.

az ejjel azt almodtam hogy osszehazasodtunk, menyasszony vagyok , feher ruhaban, de nagyon boldogtalan es sokat sirtam. persze a valo eletben ket honap mulva lesz a lagzink. elore is koszonom a valaszat

Ara

Kedves menyasszony, a házasság, a párkapcsolat vagy a leendő párod miatti félelmeid jelentek meg ebben az álomban. Valami okból szorongsz, izgulsz a két hónap múlva esedékes végleges lépés miatt. Nem biztos, hogy a félelmed megalapozott, viszont jó lenne, ha kiderítenéd, valójában mitől is félsz, és ha ezt a félelmet elengednéd, akkor tudnál megnyugodni. Erre több módszer is létezik, én a magam részéről javasolnám a Thetahealinget.

*****

Tücsi 12.03.21.

Kedves Ara!
Azt álmodtam h a volt barátommal összeházasodtam láttam magam az esküvői ruhában de a következő kép h a nászéjszakán egyik barátnőmmel beszélgetek és mikor visszamentem a szobába a “férjemhez” egy más idegen nővel csalt meg, én idegembe elfutottam de még mindig a menyasszonyi ruhába voltam és egy sárba estem el, de ekkora fel is ijedtem.
előre is köszönöm a segítséget.

Ara 12.03.29.

Kedves Tücsi, még nem zártad le magadban ezt a kapcsolatot, még vannak szálak, amik lelkileg hozzákötnek téged ehhez a fiúhoz. Az esküvő azt is jelentheti, hogy vágyódsz a házasság után, de azt is, hogy épp ellenkezőleg, tartasz tőle. A megcsalás azt mutatja, hogy bizonytalan vagy önmagadban, a saját (lelki) értékeidben. Hasznos lenne számodra, ha valami olyan hobbi, foglalkozás után néznél, amit szeretsz csinálni, és amiben megerősíthetnéd az önbizalmadat. Amikor elfutsz az álomban, kimenekülsz a helyzetből. Javaslom, mindig nézz szembe minden szituációval, amit eléd hoz az élet, bármennyire kínos vagy kellemetlen is, mert ez által is szert tehetnél magabiztosságra. Láthatod, az álom megmutatja: ha nem állsz helyt egy döntő helyzetben, akkor elesés és besározódás (lelki bepiszkolódás, megszégyenülés) következhet az életben is.

Üdv Ara

**********

Maya 11. 10. 19.

Elköltöztem a férjemtől a kisfiammal 3 hete, a férjem öngyilkossággal fenyegetőzik, ha nem megyünk vissza. Ezek után az éjjel rettenetes álmom volt, egy futószalagon jött a férjem tőben levágott lábakkal és bal csuklóban levágott kézzel, csupa vér minden, mutatva, hogy mit tett, később az álmomban láttam a csonkolt végtagokat begyógyult állapotban is. Nagyon érdekelne ennek az álomnak a jelentése.

Ara

Az álom nem a férjed öngyilkosságát jelenti, hanem azt mutatja meg, hogy mit veszített el a férjed akkor, amikor elköltöztél tőle: a lábát és a bal kezét. A láb a megértés, kitartás, az alázat és a gyökérverés területe. A férjednek te jelentetted mindezeket a fogalmakat, és éppen azért fenyegetőzik öngyilkossággal, mert azt a fajta biztonságérzetet veszítette el, amit tőled, általad kapott a felsorolt területeken. Most a saját lábára kellene állnia, de egyelőre képtelen erre, nem érzi, hogy a saját erejéből biztonságos életet teremthetne magának, és te magad is így érzed ezt, ez jelenik meg az álmodban.

A bal kéz a női oldal, annak is a cselekvő része. Gondolom, mindenben kiszolgáltad a férjedet, vezetted a háztartást, főztél-mostál-mosogattál-takarítottál, gondoztad a gyereket, tehát a család működésével kapcsolatos minden feladat téged terhelt, a férjed ebből kevés részt vállalhatott a szerint, amit én az álmod alapján látok az életetekből. Ezt a nőies gondoskodást (a bal kezét) távolítottad el a férjed életéből egy metszéssel az elköltözéskor. Ugyanakkor feltételezem, hogy az agressziójával pokollá tette az életedet, gondolom, ezért költöztél el tőle. Ez egy elnyomói-áldozati szerep futtatása, ahol a férjed az elnyomó, te az áldozat, viszont egyúttal te táplálod az ő energiáit a gondoskodással – én a magam részéről gratulálok, hogy ki mertél lépni belőle.

Fontos momentum még a futószalag az álmodban. A férjed a megrögzött szokások, előítéletek, hiedelmek gépies futószalagján mozog, és ezek nem adnak neki lehetőséget az önmegvalósításra, a természetes fejlődésre. Most a te elköltözéseddel erre kapott lehetőséget, hogy ne tőled függésben, hanem önállóan élje az életét, és ugyan ezt egyelőre csonkolásként éli meg – sőt te is így érzed, hiszen rászoktattad őt a gondoskodásodra – mégis az vinné őt előre, ha nem dőlnél be a fenyegetésének. Így lehetősége nyílna arra, hogy saját maga gyógyítsa be a sebeit. Ez meg is történik az álmodban, úgyhogy van rá remény, hogy a valóságban is képes lesz erre. Azzal tudod őt támogatni ebben, ha kifejezed felé, hogy bízol benne, hogy meg tudja teremteni az önálló életét – és szerintem neked is ez jelenleg a legmegfelelőbb megoldás.

*********

Hajnal 11. 10. 08.

Tisztelt álomfejtő!

Azt álmodtam hogy a családom és én elhatároztuk hogy férjhez megyek a volt páromhoz, akivel úgy tűnik újra együtt leszünk! Felvettem a menyasszonyi ruhám, és elindultunk a templomba, ahol a volt párom más ok miatt szintén ott volt! Fehér cipő helyett fekete cipő volt rajtam! A lelkész először a párommal beszélt,majd velem, de utána felébredtem! Mit jelenthet ez az álom?

Ara

Menyasszonynak álmodni magunkat legtöbbször a szerelem vagy tartós kapcsolat, házasság iránti vágyat jelenti, vagy éppen a félelmet attól. Ebben az esetben inkább a vágyat tartom valószínűnek, mintha még nem mondtál volna le a volt párodról, és még mindig szeretnéd folytatni vele a kapcsolatot, akár egy másféle módon is, mint eddig. Ez a mód egy törvényes mód lenne a vágyaid szerint, hiszen a családoddal együtt határozzátok el. A volt párod szintén ott van a templomban, „egy más ok miatt”. Tehát, mivel nem az esküvőre megy oda, hanem más miatt, neki eszében sincs ilyen törvényes módon folytatni a kapcsolatot, viszont ha „más módon”, más körülmény miatt találkoznátok, az lehet, hogy nem lenne ellenére. Maga az esküvő az álomban nem történik meg, hanem a lelkésszel beszélgettek. Azt nem írtad meg, hogy mit beszéltél vele, de általánosságban a pappal beszélgetés valami jó tanácsot szokott jelenteni, amit olyan személytől kapsz, akinek elfogadod a segítségét, vagy pedig a saját lelkiismereted szólal meg az álombeli lelkészen keresztül. Mindez a templomban zajlik, ami a hitedet és bizalmadat jelenti a felsőbb törvényekben, sorsban, istenben, és szerintem azt is, hogy ha ezt a bizalmadat meg tudod tartani, akkor megnyugtatóan rendeződhet a volt pároddal a kapcsolatod, jelentsen ez bármit is, akár folytatást, akár végleges, de harmonikus elengedést. A fekete cipő jelenléte érdekes ebben az álomban, hiszen a menyasszonyok hagyományosan fehér cipőt viselnek. A cipő az új utakra lépést jelenti, a változás lehetőségét, viszont a fekete a lemondás, a veszteség színe, tehát jelenthet olyanfajta változást, ami lemondással jár. A fekete a tudattalan szimbóluma is, a cipőhöz kapcsolva tehát azt jelentheti, hogy érdemes olyan új utakra lépned, olyan újfajta megoldásokat keresned, amiben megengeded a tudattalanod, a megérzésed számára, hogy utat mutasson neked. A tudattalanon belül a női rész, a nőiség szimbóluma is lehet a fekete, ami szintén arra utal, hogy hallgass a megérzéseidre, az intuíciódra, mert ezek vezetnek téged olyan új utakra, amik a belső templomod oltalma alatt, a belső lelkészed segítségével mutatják meg az új lehetőségeidet.

***********

Megosztás

Pages: 1 2 3 4 5

Naptár

2018. november
H K S C P S V
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Heves megyei Hírlap

Időjárás